Besparings maatregelen

Besparings maatregelen

Door goede isolatie, ventilatie en de juiste energiebesparende installaties kunt u jaarlijks veel geld en energie besparen. De investering die nodig is voor isolatie en de verschillende installaties, verdient u direct terug via een lagere energierekening.

Het kiezen van het juiste pakket maatregelen, kan u veel energie besparen omdat de ene maatregel het effect van een andere maatregel versterkt. Wanneer u bijvoorbeeld een zuinige ketel installeert, maar de isolatie van uw huis is niet op orde, dan zal deze investering u veel minder opleveren dan wanneer uw huis wel goed geïsoleerd is. Een maatwerkadvies helpt u om een juiste keuze te maken uit het grote aanbod van maatregelen.

Om u wegwijs te laten worden in de vele mogelijkheden geven we hieronder een overzicht van alle maatregelen die u kunt laten uitvoeren in uw huis.

[spacer]

[spacer]

Ventilatie

Een goede ventilatie is noodzakelijk voor een goed en gezond binnenklimaat. In de traditionele huizenbouw is hier weinig rekening mee gehouden. Sommige oudere huizen hebben veel kieren, waardoor tocht en vocht vrij spel hebben. Nieuwe huizen kampen door betere isolatie juist met een tekort aan verse luchttoevoer. Natuurlijke ventilatie door bijvoorbeeld traploze draaikiepramen is het goedkoopst en het meest natuurlijk. Met mechanische of gebalanceerde ventilatie wordt lucht kunstmatig aan- en afgezogen. In ruimtes waarin natuurlijke ventilatie niet mogelijk is, is dit een goede oplossing.